De kip belast ons milieu het minst

Van alle vleessoorten is de kip het meest milieuvriendelijk. Per kilo kip heb je zo'n 6,8kg CO2. Vlees doet het stukken minder goed. Zo zit een lamsbout aan 51kg CO2, een steak aan 34kg en een hamburger aan 16,8kg.

Hoe komt dat?

Kippen en kalkoenen stoten minder broeikasgassen uit.
Ze eten veel minder graan dan andere dieren.
Gevogelte heeft ook minder land, water en energie nodig.

Weetje over Kip & Kalkoen

Kalkoen is een uitstekende bron van vitamine D. Die heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem en ondersteunt onze natuurlijke weerstand.

Zo gezond zijn kip & kalkoen

1. Proteïnebom

Meer nog dan ander vlees zijn kalkoen en kip rijk aan eiwitten. Dat zijn de bouwstenen voor je spieren (en eigenlijk voor je ganse lichaam). Ze zijn bovendien licht verteerbaar, ideaal dus voor een sportdieet. 

2. Cholesterolcontrol

Goed nieuws voor wie last heeft van een (te) hoge cholesterol: kip en kalkoen zijn ideaal. Alleen magere, witte vis verslaat de twee vogels.

3. Vitamineboost

Het vlees bevat een cocktail aan vitamines. Zo zorgen onder meer vitamine B3 (niacine) voor een goed metabolisme, vitamine B6 voor een gave huid, vitamine B12 voor een goed functionerend zenuwstelsel en vitamine D voor stevige botten.

4. Caloriearm

Kalkoen is de onbetwiste caloriekampioen. Zo mager is z’n vlees dat hij zelfs zijn kleine broertje kip het nakijken geeft.

5. Bron van mineralen

Gevogelte is een uitstekende leverancier van mineralen en sporenelementen (ook dat zijn mineralen, maar ze komen slechts in kleine mate in je lichaam voor). Beiden leiden je stofwisseling in goede banen. Eén portie bevat fosfor, seleen, calcium, kalium, zink en ijzer: essentiële voedingsstoffen voor je lichaam.

Dindesse spekreepjes

Kip en Kalkoen producten van Volys

Bij Volys vind je de lekkerste kant en klare producten, van fijne vleeswaren tot culinaire bereidingen. Onze kip-en kalkoenproducten zijn heerlijk evenwichtig en gezond.

Volys producten  zijn voorgegaard en dus heerlijk gemakkelijk en snel te bereiden, veilig en bovenal lekker mals en sappig.

We verrijken ons assortiment regelmatig met tijdelijke seizoensproducten voor de lente, herfst en eindejaar. Meld je aan op de nieuwsbrief om tijdig op de hoogte te zijn van nieuwe producten en acties. 

Vind je product

Kalkoen van bij ons

Kalkoen van bij ons

Recepten met Kip en Kalkoen