Kalkoenspek met quinoa slaatje

10 personen
10882 KALKOENRASHERS QUINOA-183

Ingrediënten

  • 30 sneetjes Kalkoenspek
  • 200 g quinoa en 200 g zwarte quinoa
  • Kippenbouillon
  • 300 g gemengde kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • 1 chili
  • Klontje boter
  • 1 limoen
  • 10 cl ponzu citrus azijn
  • 10 cl goede olijfolie
  • ½ tl xantana
  • Peper & zout
  • 1/10 bot kervel

Bereiding

Voeg de quinoa samen in 1 pot en giet er kippenbouillon over. Kook de quinoa 8 min. en giet deze in een puntzeef. Laat afkoelen.

Snij de kerstomaatjes in 4 en snij de gele paprika in fijne brunoise, snij de chili in fijne plakjes.

Vermeng de groentjes met de quinoa en kruid deze af met peper en zout.

Bak het Kalkoenspek in wat boter en kruid met peper. Vermeng de azijn en de olijfolie samen met de xantana en mix deze gedurende enkele sec. Kruid de vinaigrette met peper en zout.

Schik het gerechtje op een bord en werk af met de kervel.

Rasp de zeste van de limoen over het gerecht.

 

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS