Waarom kip en kalkoen niet misstaan in een 'minerale maand'

Kip en kalkoen zijn intrinsiek heel rijk aan vitaminen en mineralen. 

Maar ze hebben ook andere kwaliteiten waardoor ze onontbeerlijk zijn in een gezond voedingspatroon. Ze bevatten heel veel eiwitten die zorgen voor een gezond en sterk lichaam.

Daarenboven zijn ze caloriearm en uitermate geschikt voor wie op zijn cholesterol moet letten. 

Kip en kalkoen zijn niet alleen goed voor jou maar ook voor de maatschappij en de natuur. Zo hebben kip en kalkoen de minste land, water en energie nodig.

Meer weten.

Mijn slimme keuze

Heerlijk toch! Kip en kalkoen die zo mooi passen bij Tournée Minérale. Bij mij staan ze aantal keer extra op het menu deze maand

Volys' 'Mineralen Menu'

1. Rillette van Kalkoen als aperitiefhapje

Laten we beginnen bij het begin: het Aperitief. Heerlijk passend in ons concept van een 'mineralen menu' is deze Rillette van Kalkoencharcuterie met toast van Frans brood. Wij stellen je 3 alternatieve producten voor om dit gerecht te bereiden: Turkey Ham, Kalkoenfilet en Gerookte Kalkoenfilet

2. Carpaccio van Ambachtelijk gerookte kalkoenfilet 

Heerlijk alternatief voor een rundscarpacio is een gevogeltecarpacio met Kalkoenfilet. Onze Ambachtelijk gerookte kalkoenfilet wordt in flinterdunne plakjes gesneden en ingewreven met wat olijfolie, peper en zout. Parmezaanse schilfers, basilicumblaadjes en de pijnboompitten zorgen voor de afwerking.

3. Hoofdgerecht: Kiprollade met spitskool en puree

Een topproduct in de grootkeukens: onze Kiprollades. Keuze genoeg: natuur ; met Philadelphia kaas en lardinetten ; met zongedroogde tomaten en recent ook met appel, veenbes en luikse stroop. Voor onze mineralen menu kozen we voor de Kiprollade Philadelphia met spitskool en purée gratinee.

4. Een uniek nagerecht: Panna cotta met kipfiletmousse

Een heerlijk alternatief voor een traditioneel zoet nagerecht: onze Panna cotta met Kipfiletmousse. Verras je vrienden met dit unieke nagerecht op basis van onze Chico kipfilet. Heerlijk anders maar o zo lekker!
Eens geprobeerd blijft hij op je lijst van favoriete nagerechten.

Wat zijn mineralen eigenlijk?

Mineralen zijn anorganische substanties die noodzakelijk zijn voor het goed verlopen van de stofwisseling. De meeste komen in hele kleine hoeveelheden voor (4% van ons lichaam bestaat uit mineralen). Mineralen vervullen verschillende functies zoals o.a.:

  • Vorming van beenderen en tanden
  • Essentiële bestanddelen van lichaamsvocht (elektrolyten)
  • Componenten van enzymsystemen, weefsels, hormonen

Net als vitaminen zijn mineralen nodig voor het goed laten functioneren van de diverse processen in het lichaam en nemen we ze in met onze voeding.

Gevogelte bevat fosfor, seleen, calcium, kalium, zink en ijzer: essentiële voedingsstoffen voor je lichaam.

Meer info over de rol van diverse mineralen.

Interesse in dit concept?

Zowel deze producten als het concept zijn beschikbaar voor onze klanten. Vul het contactformulier in en dan werken we samen een voorstel uit. We kijken uit naar jouw vraag.

Project of product op maat?

Wij co-creëren dagelijks producten en projecten op maat van de klant. Vul het contactformulier in en we werken samen een voorstel uit.