Kip curry met zoete aardappelen en geroosterde bloemkool
100 personen
Ingrediënten
- Kip Curry 100 st
- Zoete aardappelen 12,5 kg
- Zonnebloemolie 1 l
- Sesamzaadjes 0,1 kg
- Bloemkool 12,5 kg
- Tuinkers 1 kg
- Bruine jus 5 l
- Nootmuskaat naar eigen smaak
- Peper en zout naar eigen smaak
Bereiding
- Smeer de bakplaten in met wat olie en leg er de Kip curry op. Bak af in een oven van 180°C tot een kern van 65°C.
- Was de zoete aardappelen en snij deze in plakken. Vermeng de zoete aardappel met een scheutje olie, peper en zout. Bak de aardappelen in een oven van 180°C. Bak eerst 10 min. en strooi er dan de sesamzaadjes op. Bak nog eens 2 min.
- Reinig de bloemkool, snij deze in roosjes en besprenkel de bloemkool met wat olie en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Bak de bloemkool in een oven van 180°C gedurende ± 15 min.
- Maak een bruine jus, schik alles mooi op een bord en werk af met wat groen.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.