Kalkoengehaktballetjes met Luikse saus
100 personen
Ingrediënten
- 15 kg Kalkoengehaktballetjes
- 25 kg frietjes
- 4 kg gemengde sla
- 2 l mayonaise
- 0,75 l natuuryoghurt
- 0,25 l mosterd
- Peper & zout
- 4 kg uitjes in brunoise
- 0,1 kg boter
- 0,5 kg Luikse siroop
- 0,2 l azijn
- 5 l demi-glacesaus
Bereiding
Smeer de bakplaten in met de olie en leg de Kalkoengehaktballetjes er op en bak af op 120°C in de combisteamer met 80 % vocht tot een kern van 72°C.
Vermeng de mayonaise, de mosterd, de yoghurt en de pezo samen.
Sueer de uitjes in de boter.
Vermeng de Luikse siroop eronder en blus met azijn.
Bevochtig met de demi-glace en kook even door en kruid af naar believen.
Bak de frietjes af.
Schik alles op het bord en werk de sla af met de yoghurt dressing.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.