75 jaar van Groei

Volys werd in 1946 gestart door de gebroeders Dewulf aan de spoorweg in Lendelede als kippenslachterij. 

In de loop der jaren werd de activiteit verlegd van kip naar kalkoen maar inmiddels gaat Volys door het leven als fabrikant van gezonde voeding met een specialisatie in kip en kalkoen. Dankzij de nutritionele waarden van kip en kalkoen was Volys er al heel vroeg bij als het ging om gezonde voeding. Zo was er een intense samenwerking met de Slanklijners in de jaren 80.

De geschiedenis van Volys wordt gekenmerkt door permanente groei. Inmiddels werken meer dan 400 werknemers voor Volys, draait het bedrijf een omzet van meer dan 110mio € en zijn de activiteiten gespreid over drie productie-units. 

Met de uitbreiding van de capaciteit met de site in Heule is Volys klaar voor een volgende 75 jaar van groei.

Mijn slimme keuze

 Volys heeft me nog nooit ontgoocheld: producten van de hoogste kwaliteit en een uitstekende service graad.Ik kijk al uit naar de volgende 75 jaar en de volgende innovatie.

4 Mijlpalen in de geschiedenis van Volys

1. Lancering naam Volys in 1957

Als bedrijfsnaam zag Volys het levenslicht in 1957. De eerste 11 jaar van zijn bestaan ging Volys door het leven als 'Pluimveeslachterij Dewulf-Gebroeders'. In de beginfase lag het accent van de activiteiten op het slachten en vermarkten van verse braadkippen. Voornaamste afnemers waren gelegen in de Belgische Ardennen en Frankrijk. Dit inspireerde de stichters in het vinden van de nieuwe naam Volys - Volaille de la Lys.

2. Fijne vleeswaren op basis van gevogelte in 1974

Op een reis van de toenmalige bedrijfsleider Antoon Leyn naar Amerika ontdekte hij hoe daar charcuterie werd gemaakt op basis van gevogelte. Dit inspireerde Volys tot de creatie en industriële productie van de Turkey Ham. Het eerste charcuterie product op basis van gevogelte was meteen een schot in de roos en veroverde al snel de Europese markt. De bekende vierkante vorm en het bolletjesmotief maken het nog steeds tot een ikonisch product.

3. Lancering Culinaire Bereidingen in 1994

Als creatieve ondernemers is innovatie sinds de beginjaren deel van het DNA van Volys. Het assortiment werd (en wordt) continu uitgebreid met nieuwe producten met unieke toegevoegde waarde. Gebruiksgemak staat hierbij centraal. De lanceringen van de culinaire bereidingen paste volledig in dit plaatje. Voorgegaarde culinaire producten op basis van kalkoen. Superlekker, heel handig en ook en vooral veilig. 

4. Uitbreiding capaciteit met een derde site in 2020

Nadat Volys in 1963 de productiefaciliteit in de Oudstrijderslaan te Lendelede in gebruik nam (voorheen was de productie gelokaliseerd aan het station in Lendelede) en tussendoor Herrijgers in Hoogstraten verwierf, werd in 2020 de nieuwe site in Heule (deels) in gebruik genomen. In een hypermoderne state-of-the-art fabriek worden de logistieke operaties in goede banen geleid. Verdere uitbreiding van de activiteiten in Heule staat de lopende jaren op het programma om de gestage groei van Volys verder mogelijk te maken.

Pavé Mignon, de iconische innovatie van Volys

De Pavé Mignon van Volys is inmiddels een begrip in de professionele culinaire wereld.

Deze cobourg van de kalkoendij zag het levenslicht in 1995 en werd alom geprezen en gewaardeerd omwille van zijn authentieke smaak en malse & sappige textuur.
Het gebruiksgemak was de derde grote troef: slagers maken er in een handomdraai de lekkerste bereidingen mee en voor grootkeukens was de grootverpakking een geschenk uit de hemel: even de combisteamer in en een lekker gegaard stukje kalkoen is meteen klaar.

Sinds de start in 1995 zagen heel wat afgeleiden het levenslicht. Zowel op basis van kip als kalkoen biedt Volys een ruim assortiment aan gebaseerd op de technologie van de Pavé Mignon.

Inmiddels werken de productontwikkelaars van Volys verder aan een nieuwe technologie met nog betere producten. Houd onze nieuwsrubriek in de gaten ;-)

 

Laat u inspireren ...

Kalkoenfiletgebraad Royal

Recepten met kip en kalkoen uit de oude doos

Interesse in dit concept?

Zowel deze producten als het concept zijn beschikbaar voor onze klanten. Vul het contactformulier in en dan werken we samen een voorstel uit. We kijken uit naar jouw vraag.

Project of product op maat?

Wij co-creëren dagelijks producten en projecten op maat van de klant. Vul het contactformulier in en we werken samen een voorstel uit.