Pompoen gembersoep met gegrilde kalkoenborst en koriander

10 personen
112 soep POMPOENSOEP GEGRILDE KALKOEN_00012

Ingrediënten

  • 600 g pompoen
  • 450 g ui
  • 150 g gepelde tomaten
  • 15 g gember
  • 20 g boter
  • 1.5 l gevogeltebouillon
  • Peper & zout
  • 1 ciabattabroodje
  • Scheutje olijfolie
  • 150 g gegrilde kalkoenborst
  • Enkele takjes coriander

Bereiding

Reinig de pompoen en de ui, sueer de groenten in de boter en voeg er de fijngesneden gember aan toe. Voeg de gepelde tomaten toe en sueer verder tot de groenten glazig zijn.
Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat deze 20 minuten verder koken op een klein vuurtje. Mix en smaak af met peper en zout en giet de soep in een kom of bord.

Snij een fijn sneetje ciabatta en wrijf in met wat olijfolie en bak in de oven af op 180°C.
Garneer het broodje met de dungesneden gegrilde kalkoenborst en garneer de soep met enkele takjes koriander.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS