Konijnenbout in biersaus met slaatje en frietjes
10 personen
Ingrediënten
- 10 Konijnenbouten in biersaus
- 2 kg voorgebakken frietjes
- 0,5 kg gemengde sla
- 0,1 kg rode ui
- 0,1 kg wortelen
- 0,1 l mayonaise
- 0,1 l mosterd
- een scheutje water
- peper & zout
- 0,2 bot peterselie
Bereiding
Regenereer de Konijnenbout in biersaus tot een kern van minimum 65°C.
Pel de ui en snij deze in fijne plakjes.
Reinig de wortelen en schil ze in fijne plakjes met behulp van een dunschiller. Vermeng de gemengde sla met de rode ui en de wortelen.
Maak een vinaigrette met de mayonaise, de mosterd en een scheutje water. Kruid de vinaigrette met peper en zout en voeg er de gehakte peterselie aan toe.
Meng de vinaigrette net voor het opdienen met het slaatje.
Bak de frietjes af in een frituurpan op 175°C.
Schik gerechtje mooi op een bord.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.