Kalkoensuprême met gepofte appel en zoete uiensaus

100 personen
16521 KALKOENHEUPSTUKJE KROKETJES APPEL VEENBES-2-2

Ingrediënten

  • 15 kg Kalkoensuprêmes
  • 10 kg appels jona gold
  • 15 kg kroketjes
  • 500 g boter
  • 1 kg veenbessen
  • 1 kg suiker
  • 100 g maïsbloem
  • 2,5 kg uien
  • 200 g cassonadesuiker
  • 0,1 l azijn
  • 5 l demi-glacesaus
  • Peper & zout

Bereiding

Bak de Kalkoensuprêmes zoals vermeld op de verpakking.

Smeer de gastronormen in met boter, prik de appelen in aan de zijkant en leg deze op de gastronormen. Wrijf de appelen in met wat gesmolten boter. Pof de appelen in een oven van 180°C gedurende ± 10 min.

Snij de ui in halve maantjes en bak deze met de rest van de boter. Voeg er de cassonade-suiker aan toe en laat lichtjes karamelliseren.

Blus met de azijn en voeg er de demi-glace aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de veenbessen samen met de suiker en laat deze opkoken.

Los de maïsbloem op in koud water, voeg dit bij de veenbessen en laat even doorkoken.

Bak de kroketjes af in de frituurpan tot ze mooi goudbruin zijn.

Schik alles mooi op het bord.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS