Kalkoenrollade met perzik en kalkoen lardinettes®
Ingrediënten
- 1.5 kg kalkoenrollade
- 1 kg aardappelen
- 2 eidooiers
- 40 g boter
- Peper & zout & fleur de sel
- Nootmuskaat
- 5 perziken
- Klontje boter
- 150 g kalkoen lardinettes®
- ½ l bruine jus
- Fijne kruiden
Bereiding
Ontdooi de kalkoenrollade in de koelkast en bak af in een oven bij 180°C gedurende ± 55 minuten tot een kern van 65°C.
Schil en kook de aardappelen in gezouten water, giet af wanneer ze zacht zijn. Droog de aardappelen op het vuur en steek door een roerzeef. Voeg de dooiers, boter, peper, zout en nootmuskaat toe en vermeng goed. Spuit de aardappelen in de vorm van een sneeuwman met behulp van een spuitzak en een effen douille en versier met een stukje wortel en rode peperbollen.
Bak de sneeuwman af in een oven van 150°C gedurende ± 15 minuten.
Bak de kalkoen lardinettes® aan in een klontje boter en voeg de gesneden perziken toe. Bak kort aan en voeg er de bruine jus aan toe. Laat even doorkoken en kruid af.
Snij de kalkoenrollade in plakken en schik alles mooi op het bord en werk af met fijne kruiden. Werk de sneeuwman af met een beetje fleur de sel.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.