Kalkoengehaktballen met Luikse saus, gemengde salade en frietjes

100 personen
70458 BALLETJES MET FRIETJES-584

Ingrediënten

  • 300 Kalkoengehaktballetjes
  • 20 kg frietjes
  • 4 kg gemengde sla
  • 2 l Franse vinaigrette
  • 1 kg uitjes in brunoise
  • 0,1 kg boter
  • 0,1 kg mosterd met zaadjes
  • 5 l demi-glacesaus
  • 0,25 kg Luikse siroop
  • Peper & zout

Bereiding

Smeer de bakplaten in met de olie en leg er de Kalkoengehaktballetjes op. Bak af op 120°C in de combi-steamer met 80% vocht tot een kern van 72°C.

Sueer de uitjes in boter en bak de mosterd met zaadjes even mee.

Voeg de demi-glacesaus en de Luikse stroop er aan toe. Laat even doorkoken en kruid af.

Bak de frietjes af.

Schik alles mooi op een bord en werk de sla af met de Franse vinaigrette.


Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS