Kalkoenfiletgebraad Royal met gestoomde prei

100 personen
143 KALKOEN ROYAL GESTOOFDE PREI BRUGGE KAAS MOSTERDSAUS-1

Ingrediënten

  • 15 kg Kalkoenfiletgebraad
  • 15 kg preistronken
  • 8 l melk
  • 800 g roux
  • 500 g mosterd met zaadjes
  • 1 kg Oud Brugge kaas
  • 15 kg aardappelschijfjes
  • 30 g gerookte paprika
  • 5 l bruine jus
  • ¼ bot dragon
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat

Bereiding

Bak de kalkoen zoals vermeld op de verpakking.

Stoom de preistronken 20 min. op 100°C.

Kook de melk op, voeg er de roux aan toe en mix deze. Kook de bechamelsaus op, voeg er de mosterd met zaadjes aan toe en kruid af.

Rasp de Oud Brugge kaas en strooi deze op bakpapier. Bak de kaas af in een oven van 180°C tot deze goudbruin is. Laat afkoelen en verkruimel deze.

Frituur de aardappelschijfjes en kruid ze met wat zout en de gerookte paprika.

Snij het Kalkoenfiletgebraad in plakken en napeer met de bruine jus.

Napeer de mosterd bechamelsaus op het bord en leg er de prei op. Strooi er vervolgens de crunch van Oud Brugge over.

Schik de aardappelschijfjes op het bord.

Werk af met enkele blaadjes dragon.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS