Kalkoenbiefstukje met pankokorst en quinoa
10 personen
Ingrediënten
- 10 Kalkoenbiefstukjes
- 50 g panko
- Scheutje arachideolie
- ¼ koffielepel gerookte paprika
- 500 g quinoa
- Groentebouillon
- 1 kg jonge spinazie
- 1 kg verschillende soorten champignons
- 2 teentjes look
- 2 botjes pijpajuin
- Olijfolie
- Peper & zout
- Enkele rode zuringblaadjes
Bereiding
Vermeng de panko samen met de arachideolie en de gerookte paprika. Leg de panko op de Kalkoenbiefstukjes en druk deze even aan.
Bak de Kalkoenbiefstukjes af in een oven van 180°C gedurende ± 10 minuten.
Kook de quinoa in de groentebouillon gedurende 8 minuten en giet af.
Snij de teentjes look fijn en was de jonge spinazie. Droog de spinazie in een slazwierder en snij de champignons in kwartjes. Bak de champignons in olijfolie samen met de look en kruid met peper en zout. Bak de jonge spinazie kort aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Vermeng de spinazie, de quinoa en de champignons.
Snij de pijpajuin op lengte wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill deze kort en schik alles mooi op een bord.
Werk af met de zuringblaadjes.
Download recept als PDF
Bak de Kalkoenbiefstukjes af in een oven van 180°C gedurende ± 10 minuten.
Kook de quinoa in de groentebouillon gedurende 8 minuten en giet af.
Snij de teentjes look fijn en was de jonge spinazie. Droog de spinazie in een slazwierder en snij de champignons in kwartjes. Bak de champignons in olijfolie samen met de look en kruid met peper en zout. Bak de jonge spinazie kort aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Vermeng de spinazie, de quinoa en de champignons.
Snij de pijpajuin op lengte wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill deze kort en schik alles mooi op een bord.
Werk af met de zuringblaadjes.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.