Chicken Crusties met jonge worteltjes, erwtjes en karnemelk aardappelen

10 personen
30831 78851 CHICKEN CRUSTIES WORTELEN ERWT-91

Ingrediënten

  • 30 st Chicken Crusties
  • 1 kg jonge wortelen
  • Een klontje boter
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 500 g erwtjes
  • 150 g zilveruitjes
  • 1 spl suiker
  • Een scheutje witte azijn
  • 1.5 kg aardappelen
  • 45 cl karnemelk
  • 5 g boter
  • Peper & zout
  • 1 dl geklaarde boter

Bereiding

Bereid de Chicken Crusties zoals vermeld op de verpakking.

Reinig en snij de jonge wortelen in stukjes.

Smelt een klontje boter en stoof de worteltjes aan in de boter. Voeg er de tijm, laurier en een scheutje water aan toe.

Voeg de erwtjes bij de wortelen wanneer deze bijna bijtgaar zijn en laat ze enkele minuten mee stoven.

Pel de zilveruitjes en bak ze aan in een klontje boter. Voeg er nu de suiker aan toe en laat lichtjes karamelliseren. Blus met een scheutje witte wijnazijn, leg er een deksel op en gaar de zilveruitjes. Voeg deze bij de erwtjes en de worteltjes en kruid af.

Schil de aardappelen en kook ze op zijn Engels.
Giet deze af wanneer ze zacht zijn en droog ze op het vuur. Steek door een roerzeef en voeg er warme karnemelk en de boter toe. Kruid de aardappelen af met peper en zout.

Schik op het bord en werk af met geklaarde boter en lof van de wortelen.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS