Zwitserse gevogelteschijf met aardappelpuree, courgetteblokjes en gefrituurde ui

100 personen
77315 GEVOGELTE SCHIJF COURGETTE PUREE UIRINGEN-032

Ingrediënten

  • 100 Zwitserse gevogelteschijven
  • 0,2 l arachideolie
  • 12 kg aardappelen gesneden
  • 3 l melk
  • 0,2 kg boter
  • Peter & zout
  • 15 kg courgette in blokjes
  • 0,25 l olijfolie
  • Oregano
  • 2,5 kg ui in ringen (vers - kan je ook vervangen door gefrituurde ui)
  • 1 l melk
  • 1 kg bloem
  • 5 l bruine jus

Bereiding

Wrijf de gastronormplaten in met de arachideolie en leg de Zwitserse gevogelteschijf op de gastronormen. Bak de Zwitserse gevogelteschijven op de gastronormen. Bak ze af op 180°C tot een kern van minimum 65°C.

Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn en giet deze af. Steek ze door een roerzeef en voeg er de melk, de boter, peper en zout aan toe.

Bak de courgettes in blokjes kort aan in wat olijfolie en kruid met oregano, peper en zout.
Voeg de courgettes bij de aardappelen en vermeng goed.

Leg de ui in ringen in melk en paneer in bloem. Frituur de uien goudbruin.

Schik alles mooi op een bord.

Kook de bruine jus op en napeer met de saus.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS