Vol-au-vent van Kipfiletreepjes en Kalkoengehaktballetjes
Ingrediënten
- 0.8 kg Kipfiletreepjes
- 200 g Kalkoengehaktballetjes
- 1 l gevogeltebouillon
- 55 g boter
- 65 g bloem
- 500 g champignons
- Sap van 1/4 citroen
- 5 cl room
- Peper & zout
- 1 groot plak bladerdeeg
- 1 ei
- Zwarte sesamzaadjes
- Enkele kervelpluksels
- Hollandse saus
Bereiding
Snij de champignons in kwartjes en kook deze à blanc. Smelt de boter, voeg er de bloem aan toe en droog deze goed. Voeg er de gevogeltebouillon aan toe, geleidelijk aan, tot je een mooie gladde saus bekomt. Voeg er het sap van de champignons aan toe en laat nog eens doorkoken.
Snij de Kalkoengehaktballetjes in vier.
Voeg de Kipfiletreepjes, de Kalkoengehaktballetjes en de champignons toe aan de saus. Kook het geheel nog eens door en werk af met de room. Kruid af met peper en zout.
Snij het bladerdeeg in vierkantjes, wrijf de helft in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. De andere helft prik je in. Leg ze op bakpapier en bak ze af gedurende ± 10 min. op 200°C.
Schik alles mooi op het bord en werk af met kervel en Hollandse saus.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.