Tempura Kalkoenballetjes en zoet-zure saus

10 personen
77851 Slager tempura kalkoen

Ingrediënten

  • 1,5 kg (30 st) Kalkoenballetjes
  • 0,1 kg bloem
  • 0,05 kg maïszetmeel
  • 0,03 kg bakpoeder
  • 0,2 l water
  • 0,7 l demi-glacesaus
  • 0,1 l karamel
  • 0,2 l ketchup
  • Sap van 2 limoenen + 1 zeste
  • 1 soeplepel sambal
  • 0,1 l azijn
  • Peper & zout

Bereiding

Ontdooi de Kalkoenballetjes.

Vermeng de bloem, de maïszetmeel en de bakpoeder en voeg het water er aan toe (als je het water toevoegt moet je onmiddellijk beginnen bakken).

Vermeng de balletjes met de tempuradeeg en frituur deze op 180°C.

Vermeng de karamel, de ketchup, limoensap, azijn en de sambal en kook deze op.

Voeg de demi-glacesaus er bij en kruid af met peper en zout.

Tip: Als je op verplaatsing moet koken kan je een mengeling maken van de droge producten en dan voeg je ter plaatse het water er aan toe. Balletjes goed afschudden voor het frituren.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS