Pavé mignon met rode kool, aardappelpuree en steranijssaus

100 personen
132 184 PAVE MIGNON RODE KOOL PUREE-0042

Ingrediënten

  • 100 st Pavé Mignon
  • 13 kg gesneden rode kool
  • 1 kg gesneden ui
  • 1 kg stoofappels
  • 2 kg suiker
  • 0,75 l azijn
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele takjes laurier
  • 5 l demi-glacesaus
  • 300 g rozijnen
  • 2 st steranijs
  • 300 g hazelnoten
  • 200 g boter
  • 15 kg aardappelen
  • 5 l melk
  • 200 g boter
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat

Bereiding

Bereid de Pavé mignon zoals op de verpakking.

Stoom de gesneden rode kool ± 25 minuten op 100°C.

Sueer de ui in wat boter, snij de stoofappel in stukken en voeg deze bij de ui. Voeg er de suiker, de tijm en de laurier aan toe. Voeg er nu de gestoomde rode kool aan toe en blus met de azijn.
Vermeng alles goed en voeg er eventueel nog een beetje water aan toe. Laat dit geheel nog een uurtje sudderen.
Smaak de rode kool af met peper en zout.

Maak een demi-glacesaus, voeg er 2 stuks steranijs aan toe en laat deze een uurtje fremiren.

Kook de aardappelen op zijn Engels. Giet deze af en steek ze door.
Voeg er de warme melk en de boter aan toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Schik alles mooi op een bord en werk af met enkel rozijnen en hazelnoten.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS