Ovengebakken Kipfilet met fregola en frisse zomergroenten

10 personen
128 130 VG_GEGRILDE KIPFILET PUNTPAPRIKA_00017

Ingrediënten

  • 5 st. Ovengebakken kipfilet
  • 400 g fregola
  • 5 rode puntpaprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 g kerstomaatjes
  • 200 g zwarte olijven
  • Dressing : 1 bot basilicum, 1 à 2 teentjes look, 2 dl maïsolie, olijfolie, peper & zout.

Bereiding

Kook de fregola beetgaar in gezouten water en verfris.

Grill de puntpaprika’s op de BBQ tot ze half zacht zijn. Laat ze afkoelen, snij ze in 2 en haal er de zaadjes uit.

Snij de gele en de groene paprika in 4 en haal er de zaadjes uit. Kruid ze met peper en zout en wrijf ze in met wat olijfolie. Grill de paprika’s, laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in brunoise.

Snij de kerstomaatjes in 2 en snij de zwarte olijven in ringen.

Maak de dressing: doe 1 bot basilicum, 1 à 2 teentjes look, 2 dl maïsolie, olijfolie, peper en zout in een blender en mix enkele minuten.

Vermeng de pasta, de brunoise van de paprika’s, de kerstomaatjes, de zwarte olijven en de helft van de dressing.

Bak de Ovengebakken Kipfilet op de BBQ onder gesloten deksel, snij ze in fijne plakjes en leg ze op de pasta. Leg de halve puntpaprika’s op een bord en vul ze met de pastamengeling.
Werk af met de rest van de dressing.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS