Kiprollade appel-veenbes-luikse stroop met aardappelballetjes en gepocheerde peer en bruine jus

100

Ingrediënten

  • 15 kg kiprollade
  • 15 kg aardappelballetjes
  • 50 peren
  • 3 l suikerwater (½ water, ½ suiker)
  • 2 kg tuinkers
  • 1 kg rode ui gepekeld
  • 5 l bruine jus

Bereiding

Leg de Kiprollade op platen en regenereer op 160°C tot een kern van 65°C. (combisteamer - 10% vocht). Snij deze in plakken.

Frituur de aardappelballetjes af op 175°C.

Schil de peren, snij deze in 2 en haal er het klokhuis uit. Pocheer de peren in suikerwater tot ze zacht zijn.Snij de rode ui in maantjes en leg deze in een potje.
Vermeng 3 dl azijn, 3 dl water en 300 g suiker. Kook dit op en giet het mengsel op de rode ui. Laat de rode ui afkoelen of laat dit overnachten.

Maak een bruine jus.

Schik het gerecht op een bord en werk af met tuin-kers en de gepekelde rode ui.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS