Kippenoester met champignons en bladerdeegkoekje

10 personen

Ingrediënten

  • 20 Kippenoesters
  • 100 g boter
  • 500 g champignonmengeling
  • scheutje porto & cognac
  • 2 dl demi-glace saus
  • 2 dl room
  • 1 plakje bladerdeeg
  • peper & zout

Bereiding

Bak de Kippenoesters in een oven van 160°C tot een kern van 65°C.

Bak de champignons aan en kruid met peper en zout. Hou warm.

Blus de pan met wat porto en een scheutje cognac. Voeg er de demi-glace en de room aan toe en laat vervolgens inkoken tot de juiste dikte. Kruid af met peper en zout.

Steek de bladerdeegkoekjes uit en leg deze tussen 2 vellen bakpapier, bak deze tussen 2 bakplaten op 180°C tot ze mooi bruin zijn.

Schik het gerechtje op het bord en werk af met groene kruiden.


Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS