Kip waterzooi op Gentse wijze met gestoofde groentjes en peterselie aardappelen
10
Ingrediënten
- 2,5 kg Kip Waterzooi op Gentse wijze
- 1,25 kg kriel aardappele
- 0,4 kg jonge wortelen
- 0,4 kg voetselder
- 0,4 kg prei
- 0,1 kg boter
- peper & zout
- 1/5 bot peterselie
Bereiding
Regenereer de Kip waterzooi op Gentse wijze tot een minimum kerntemperatuur van 65°C.
Reinig en snij de groenten in vorm.
Bak de groenten bijtgaar aan en kruid met peper en zout. Start met de harde groenten en vervolgens de zachte.
Reinig de aardappelen en halveer ze. Kook ze vervolgens bijtgaar. Giet ze af en voeg er een klontje boter aan toe. Werk de aardappelen af met peper, zout en de gehakte peterselie.
Schik het gerechtje mooi op een bord.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.