Kip waterzooi op Gentse wijze met gestoofde groentjes en peterselie aardappelen

10

Ingrediënten

  • 2,5 kg Kip Waterzooi op Gentse wijze
  • 1,25 kg kriel aardappele
  • 0,4 kg jonge wortelen
  • 0,4 kg voetselder
  • 0,4 kg prei
  • 0,1 kg boter
  • peper & zout
  • 1/5 bot peterselie

Bereiding

Regenereer de Kip waterzooi op Gentse wijze tot een minimum kerntemperatuur van 65°C.
Reinig en snij de groenten in vorm.
Bak de groenten bijtgaar aan en kruid met peper en zout. Start met de harde groenten en vervolgens de zachte.

Reinig de aardappelen en halveer ze. Kook ze vervolgens bijtgaar. Giet ze af en voeg er een klontje boter aan toe. Werk de aardappelen af met peper, zout en de gehakte peterselie.

Schik het gerechtje mooi op een bord.


Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS