Kip ham-kaas met taboulé en kruiden dressing

10 personen

Ingrediënten

  • 10 st. Kip ham-kaas
  • 500 g bulgur
  • 0,8 l kippenbouillon
  • 600 g komkommer
  • 600 g jonge wortelen
  • 100 g rode ui
  • 0,1 l neutrale olie
  • 0,2 l yoghurt
  • 1/5 bot bieslook
  • 1/5 bot dragon
  • 1/5 bot peterselie
  • ½ st. citroen
  • peper en zout

Bereiding

Bak de Kip ham-kaas in een pan op een klein vuurtje aan elke kant gedurende ± 4 minuten of in de oven op 180°C, ± 18 minuten.

Voeg de bulgur en de kippenbouillon samen en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat ± 15 min. rusten onder deksel. Laat afkoelen.

Snij de komkommer en de jonge wortelen in brunoise en kruid deze met peper en zout. Snij de rode ui in ringen. Voeg de bulgur bij de groenten en besprenkel met wat olie en smaak af.

Pluk en snij de kruiden. Voeg er de yoghurt en het sap van de citroen aan toe. Kruid met peper en zout en vermeng.

Schik alles mooi op een bord en werk de bulgur af met de rode ui ringen.


Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS