Hachis parmentier met prei

10 personen
77851 Slager hachis parmentier

Ingrediënten

  • 1,5 kg Kalkoenballetjes
  • 1,5 kg aardappelen
  • 1,2 kg prei
  • 0,1 kg boter
  • +/- 0.3 l melk
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat
  • 0,3 kg prei
  • 0,05 kg bloem

Bereiding

Beboter de schaal en leg de Kalkoenballetjes er in.

Kook de geschilde aardappelen en steek door.

Sueer de prei en en meng met de aardappelen. Voeg er nog een beetje melk aan toe, werk af met een klontje boter en kruid af. Smeer de preipuree op de balletjes.
Bak deze af in de oven op 180°C +/- 20 minuten.
Snij de rest van de prei in julienne en was deze en laat goed drogen.

Bestrooi met wat bloem en klop goed af, frituur deze op 180°C tot deze goudbruin zijn.

Werk de schotel af met de gefrituurde prei.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS