Gemarineerde Kalkoenbacon met rijstnoedels

10 personen
122 KALKOENBACON RIJSTNOEDELS

Ingrediënten

  • 1 kg Kalkoenbacon
  • 1.5 dl sojasaus
  • 5 teentjes look
  • Scheutje rijstwijn of sherry
  • 300 g rijstnoedels
  • 1 l gezouten water
  • 1 mango
  • 1 bot pijp ui
  • 1 Chili
  • 1/2 limoen
  • Een scheutje vissaus
  • Een scheutje arachideolie
  • 1/2 bot koriander

Bereiding

Snij de Kalkoenbacon in reepjes.

Snij de look in fijne brunoise en voeg er een klein beetje zout aan toe. Plet vervolgens de look met je mes, zodat je een lookpasta bekomt. Voeg de lookpasta samen met de sojasaus en de rijstwijn. 

Marineer de reepjes Kalkoenbacon gedurende een uurtje (langer mag ook). Bak de Kalkoenbacon op de teppanyaki.

Kook het gezouten water op en leg er de fijne rijstnoedels in gedurende ± 5 minuten. Giet af en verfris in ijswater.

Versnijd de mango, de pijp ui, de chili en voeg deze bij de rijstnoedels. Werk af met het sap van een halve limoen, een scheutje arachideolie, een scheutje vissaus en de koriander.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS