Gegrilde kipfilet met risotto met groene asperges

10 personen
497 ITALIE GEGRILDE KIPFILET RISOTTO

Ingrediënten

  • 10 st. Gegrilde kipfilet
  • 600 g risottorijst
  • 100 g sjalot
  • 3 teentjes look
  • 0.6 l aspergebouillon
  • 0.6 l gevogeltebouillon
  • 150 g boter
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 1 kg groene asperges
  • Scheutje olijfolie
  • Peper & zout
  • 1/5 bot bladpeterselie

Bereiding

Regenereer de kipfilet zoals vermeld op de verpakking.

Snij de sjalot en de look in fijne brunoise. Stoof de sjalot en de look aan in wat boter en voeg er de rijst aan toe. Bevochtig met de asperge- en de gevogeltebouillon (vervang evt. aspergebouillon door gevogeltebouillon).

Laat de rijst met de bouillon 10 min. sudderen op een klein vuurtje en laat vervolgens 10 min. rusten.

Snij het harde gedeelte af van de groene asperges. Snij nu de asperges schuin in plakjes. Bak deze krokant in wat olijfolie en kruid af met peper en zout.

Hak de bladpeterselie en hou apart.

Werk de risottorijst af met boter (100 g) en kaas en kruid af. Voeg er nu de asperges en de bladpeterselie aan toe.

Werk af met Oost Indische kers en serveer.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS