Crème brûlée met tijm en gekarameliseerde Kalkoenlardinettes

10 personen
16805 16810 Apero CREME BRULEE GEKARAMELISEERDE KALKOEN-36

Ingrediënten

  • 100 g Kalkoenlardinettes
  • 2 dl room 40%
  • 2 dl kippenbouillon
  • 8 dooiers
  • Enkele verse takjes tijm
  • Peper & zout
  • 20 g suiker
  • Marinade (2 spl ketchup, 1 teentje look, ½ spl sojasaus, 1spl shusi azijn, zeste van ¼ limoen)
  • Scheutje olie

Bereiding

Giet de room en de bouillon samen en voeg er de tijm, peper, zout en de suiker aan toe. Verwarm het mengsel en laat even trekken (5 min.).
Verwijder de tijm en voeg de eierdooiers bij het mengsel.

Giet het mengsel in kleine vuurvaste potjes en bak deze ± 30 min. op 100°C. Laat de potjes afkoelen.

Versnij het teentje look en voeg het bij alle andere ingrediënten voor de marinade.
Meng de Kalkoenlardinettes met de marinade. Doe een scheutje olie in een pan en bak de lardinettes krokant aan. Leg ze vervolgens op de crème brûlée, werk af met verse tijm en dien op.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS