Ballotine van kip met winterse groentjes en aardappelnootjes

100 personen

Ingrediënten

  • 100 st. Ballotine van Kip
  • 5 kg spruitjes
  • 5 kg wortelen
  • 5 kg champignons mengeling
  • 4 st granaatappel
  • 400g boter
  • 4 l demi-glacesaus
  • 1 l room 40%
  • 250g peperbollen op sap
  • 0,1 l whisky
  • 15 kg aardappelnootjes
  • 0,5 l arachideolie
  • peper
  • zout
     

Bereiding

Leg de Ballotine van kip op platen en regenereer op 160°C tot een kern van 65°C.

Stoom de spruitjes en de wortelen bijtgaar.

Snij de champignons en bak deze in de boter.

Voeg er nu de spruitjes en de wortelen aan toe en kruid af met peper en zout.

Snij de granaatappel horizontaal in twee en klop het vruchtvlees er uit.

Maak een demi-glacesaus en voeg er de gespoelde peperbollen, de room en de whisky aan toe. Laat deze doorkoken en kruid met peper en zout.

Bak de voorgestoomde aardappelnootjes aan in wat arachideolie en kruid met peper en zout.

Schik alles mooi op een bord en werk af met de granaatappelzaadjes.

Download recept als PDF

Product in dit recept

Meer info over het product in dit recept?

Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS