Agnes Sorelsoep met kipfiletreepjes en kalkoen lardinettes®
Ingrediënten
- 3 l gevogeltebouillon
- 180 g roux (60 g boter, 120 g bloem)
- 200 g champignons
- Sap van een ¼ citroen
- Klontje boter
- 200 g kipfiletreepjes
- 200 g kalkoen lardinettes®
- Liaison (1 eidooier +1 dl room)
- Kervel
Bereiding
Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Laat deze even drogen en voeg er beetje bij beetje de gevogeltebouillon aan toe. Roer met een klopper of mix. Laat even doorkoken.
Snij de champignons in schijfjes of in reepjes (naar wens) en leg deze in een beboterde sauteerpan, voeg er het citroensap en een scheutje water aan toe. Leg er een stukje zilverpapier op en zet op een hoog vuur. Na enkele minuten zijn de champignons klaar. Giet het sap van de champignons bij de gevogeltevelouté en kruid de soep af met peper en zout.
Werk de soep af met de champignons, de kipfiletreepjes, de kort gebakken kalkoen lardinettes® en voeg er de liaison bij. De soep niet meer laten koken als je de liaison hebt toegevoegd.
Giet de soep in een bord of kom en werk af met een plukje kervel.
Product in dit recept
Meer info over het product in dit recept?
Heb je een vraag over het product in dit recept of wil je met een medewerker van Volys in contact treden? Vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.